04.09.2014. započelo novo ulaganje u proširenje proizvodnih kapaciteta u sklopu Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007.-2013. – "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća"

Poduzeće Bomark Pak d.o.o. osnovano je 2006. godine i jedini je hrvatski proizvođač stretch folija. Konstantnim ulaganjem u razvoj u proizvodnji sada koriste najmodernije strojeve, najkvalitetnije proizvode, linije su potpuno automatizirane te je proizvod ekološki prihvatljiv. U procesu proizvodnje ne zagađuje se okoliš. Tvrtka Bomark Pak nastavlja s ulaganjem i rezultata tog ulaganja je i ovaj projekt "Ulaganje u izgradnju i opremanje tvornice za proizvodnju papirnih cijevi" kojem je cilj osigurati kontinuiranu kvalitetu proizvoda što će se kroz konkurentnost odraziti na povećanje tržišnog udjela, odnosno povećanje plasmana proizvoda na tržišta Njemačke, Nizozemske i Austrije.

Navedeni ciljevi se namjeravaju postići izgradnjom proizvodno-skladišne hale površine 3000 m2, te opremanje iste najmodernijim strojevima za proizvodnju papirnih cijevi. Hala će biti smještena u Ludbregu. U sklopu projekta planirano je zapošljavanje 11 novih djelatnika i njihova edukacija, međutim u narednim godinama taj broj može i rasti. Sve to pomoći će da finalni proizvod, stretch folija, bude još konkurentniji na tržištu, a time će nam omogućiti daljnji rast i napredak.

Provedba projekta je u roku od 21 mjeseci a njegova ukupna vrijednost je 29.938.313,00 HRK od čega 11.201.294,30 je financirano bespovratnim sredstvima Europske unije iz Strukturnih fondova i kohezijskog fonda u sklopu Programa 2007.-2013. Projekt doprinosi ispunjenju ciljeva kroz konkurentni proizvod, proširen asortiman proizvodnje, novi proizvodi proces usmjerena na potrošnju obnovljivih sirovina, dodatnim zapošljavanjem i edukacijom a inovativno je važan za cijelu regiju. Predviđeno razdoblje provedbe projekta je u periodu od 04.09.2014. do 03.06.2016. god.

www.strukturnifondovi.hr
www.regionalna-konkurentnost.hr

"Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Bomark Pak d.o.o."