Projekt 'With innovation to regranulation', u sklopu programa "Potpora povećanju konkurentnosti hrvatskih MSP" - Europski fond za regionalni razvoj, je prijavila tvrtka Bomark Pak d.o.o. iz Varaždina. Kao suradnik na projektu je uključena i Županijska Komora Varaždin, ogranak Hrvatske Gospodarske Komore.

Poduzeće Bomark Pak d.o.o. osnovano je 2006. godine i jedini je hrvatski proizvođač stretch folija. Zbog sve većih potreba za poboljšanom tehnologijom i stalne želje za unapređenjem poslovanja odlučili su se koristiti i EU fondovima koji nude mogućnosti dobivanja sredstava za mala i srednja poduzeća, konkretno Europski fond za regionalni razvoj natječaj. Tako je došlo i do izrade projekta 'With innovation to re-granulation' koji je postavio cilj doprinosa povećanju konkurentnosti malih i srednjih poduzeća korištenjem eko-inovacija u proizvodnji i poticanjem ulaganja u tehnologiju. Ispunjenjem ovog općeg cilja ujedno ispunjavaju i svoj specifični, poboljšanje proizvoda i sigurnosti u proizvodnji smanjenjem otpadnog materijala koji nastaje pri proizvodnji stretch folije te promocije svojih aktivnosti u proizvodnji, posebno eko-inovacijama.

Projekt traje 12 mjeseci i ukupno je vrijedan 198.546,94 EUR od čega 73% sredstava je pokriveno sredstvima europskih fondova, a 27% ulaže sam prijavitelj, dakle tvrtka Bomark Pak d.o.o. Projekt će rezultirati kupnjom novog stroja za regranulaciju koji će doprinijeti poboljšanju proizvoda i smanjenju otpadnog materijala, a uz kupnju stroja rezultati projekta će biti i nova zaposlenja u tvrtki sa osiguranim treningom za sve nove djelatnike te podizanje svijesti o vrijednosti investiranja u nove tehnologije među ostalim malim i srednjim poduzećima u regiji koji se bave srodnim djelatnostima kroz organizaciju otvorenog stola, panel diskusije o mogućnostima dobivanja sredstava za nove investicije i vrsti investicija kakve unapređuju poslovanje i povećavaju konkurentnost.

Voditelj projekta je g. Goran Jošić, direktor u tvrtki Bomark Pak d.o.o. koji je zadužen za managment svih aktivnosti u projektu, komunikacijske kanale i koordiniranje sa svim suradnicima, dobavljačima i ostatkom projektnog tima.

Kroz promocijske aktivnosti javnost će biti obavještavana o napretku projekta i koristima koje se od njega dobivaju, a prijavitelj se nada da će kroz dobru suradnju s medijima dodatno proširiti svijest o koristi korištenja EU fondova u poslovanju malih i srednjih poduzeća s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Iz tiska:


Purchasing of regranulation machine for strechfilm production

Status: Open
Reference: IPA2007/HR161PO/001-040412/SUP2
Further information: Purpose of the project is purchasing of granulation line for LDPE/HDPE/LLDPE film scraps complete with all the accessories for the production of granules with die-face cutting system. Purchasing includes: the supply, manufacture, delivery, testing and commissioning after sales services, and training.
Documents: Pronotice 10.10.2013
  Tender Dossier 10.10.2013
  Further Information for Tenderers 23.10.2013
  Questions and answers 29.10.2013
  Cancellation Notice 13.11.2013
  Pronotice - Relaunch 25.11.2013
  Tender Dossier - Relaunch 25.11.2013
  Further Information for Tenderers 25.11.2013
  Questions and answers 10.12.2013
  Corrigendum 10.12.2013
  Award notice 17.02.2014
     

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

www.strukturnifondovi.hr
www.regionalna-konkurentnost.hr

"Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Bomark Pak d.o.o."