Bomark Pak d.o.o. – radna jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Bomark Pak d.o.o. – radna jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom dobila je status integrativne radionice dana 30. ožujka 2022.

Integrativna radionica obavlja djelatnost u okviru prerađivačke industrije, bavi se prematanjem stretch folije na linijama za prematanje i pruža usluge osnivaču – Bomark Paku d.o.o. u procesu proizvodnje stretch folije na linijama za proizvodnju, procesu pakiranja i skladištenja sirovina za proizvodnju te gotovog proizvoda.

Integrativna radionica koja zapošljava osobe s invaliditetom plasira svoj proizvod kupcima na teritoriju Republike Hrvatske kroz direktno sklapanje ugovora o poslovnoj suradnji, dok višak kapaciteta kroz Bomark Pak d.o.o. proizvodi za izvoz na tržište Europske unije.

Zaposleno 11 osoba s invaliditetom

U integrativnoj radionici trenutno je zaposleno 11 osoba s invaliditetom, a poslovna je politika da se osigura daljnji razvoj radne jedinice za zapošljavanje osoba s invaliditetom kroz nove tehnologije kako bi se osigurala dodatna radna mjesta i zapošljavanje osoba s invaliditetom, vodeći brigu o radnom i socijalnom funkcioniranju, u postavljanju realnih ciljeva za zaposlene osobe s invaliditetom uvažavajući njihove poteškoće u radu, uz pravovremeno uočavanje potreba za promjenom radi prilagodbe radnog mjesta i uvjeta rada, kako bi se osobama s invaliditetom omogućilo pozitivno ozračje u radnoj sredini.

Poslodavac godine za osobe s invaliditetom za 2021. godinu

Bomark Pak d.o.o. dobitnik je priznanja - Poslodavac godine za osobe s invaliditetom za 2021. godinu, u kategoriji dobre prakse, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike gdje su priznanja bila namijenjena poslodavcima koji prednjače u zapošljavanju osoba s invaliditetom, njeguju kulturu uključivosti, pružaju jednake prilike za zapošljavanje, obrazovanje, napredovanje i sigurnost svih zaposlenika te upravljaju poslovanjem na društveno odgovoran način.

Priznanje je kruna rada tvrtke Bomark Pak d.o.o. koja svojim svakodnevnim prijeporima za uključivanjem osoba s invaliditetom u tržišno poslovanje nastoji omogućiti što bolje uvjete rada, a kroz stručnu podršku i vodstvo dodatno osnažiti položaj osoba s invaliditetom u društvu, ukazujući pritom na bitnost njihovog rada za tržište, ali i širu zajednicu.